Predsjednik Sabora Božo Petrov primio veleposlanika Japana Keijija Takiguchija

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Japana Keijija Takiguchija.

Bilateralni odnosi Japana i Hrvatske odvijaju se dobro uz dijalog na različitim političkim razinama, uvodno su konstatirali predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov i veleposlanik Japana Keiji Takiguchi.

Glavna tema sastanka bila je ekonomska suradnja dviju zemalja s naglaskom na otvaranje hrvatskoga tržišta japanskim investitorima. Predsjednik Sabora Petrov kazao je kako aktualna Vlada RH nastoji provesti značajne reforme, kako na području javne uprave tako i unutar ekonomskog sektora. Poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj jednako je važno i za domaće gospodarstvo kao i za potencijalne japanske ulagače, dodao je Petrov.

Kao važnu granu gospodarske suradnje dviju zemalja veleposlanik Takiguchi izdvojio je turizam. Aktivnija turistička razmjena između Hrvatske i Japana može dodatno doprinijeti ekonomskim parametrima Hrvatske, a otvaranje japanskog konzulata u Splitu je još jedan korak naprijed u aktivnijem turističkom povezivanju dviju zemalja, dodao je predsjednik Petrov.

Razmijenjena su mišljenja i o planiranim japanskim ulaganjima u hrvatski energetski sektor.

Author: Služba za medije