Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Vlade Ukrajine Volodymyra Grojsmana

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u posjet predsjednika Vlade Ukrajine Volodymyra Grojsmana. U uvodnom dijelu susreta predsjednik Sabora istaknuo je potporu Hrvatske poštivanju suverenosti i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine i pristupanju Ukrajine Europskoj uniji i NATO-u. 

Sugovornici su se suglasili o potrebi  intenziviranja gospodarske suradnje, posebice na području energetike i diversifikacije opskrbe plina. Izraženo je zadovoljstvo stupanjem na snagu liberalizacije viznoga režima Ukrajine s EU-om, završetkom procesa potvrđivanja Sporazuma o pridruživanju i Sveobuhvatnog sporazuma o slobodnoj trgovini što će biti dobri temelji i za rast gospodarske suradnje i jačanje bilateralnih odnosa Ukrajine i Hrvatske.

Ukrajinski predsjednik Vlade zahvalio je na osnivanju radne skupine za suradnju, u okviru koje Hrvatska prenosi znanja i iskustva Ukrajini u mirnoj reintegraciji i europskim integracijama. Predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je potrebu ponovnog intenziviranja parlamentarne suradnje te je ponudio je pomoć Hrvatskog sabora u prenošenju iskustava u procesu pristupanja Europskoj uniji. 
 

Author: Ured predsjednika Sabora