Predsjednik Sabora Jandroković primio predsjednicu Ustavnog suda Republike Kosova Artu Ramu-Hajrizi

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednicu Ustavnog suda Republike Kosova Artu Ramu-Hajrizi koja s delegacijom sudaca boravi u posjetu Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Uz predsjednika Sabora Jandrokovića na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner te predsjednik Ustavnoga suda Republike Hrvatske dr. sc. Miroslav Šeparović sa sucima Josipom Lekom i Davorinom Mlakarom.

Predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je zadovoljstvo učestalim susretima visokih dužnosnika Hrvatske i Kosova što potvrđuje odlične bilateralne odnose dviju država. Iskazao je važnost nastavka sveobuhvatne suradnje i održavanja susreta te posebno naglasio spremnost Hrvatske da s Kosovom podijeli svoja iskustva i izazove u eurointegracijskom procesu. – U tom dijelu možete računati na svu moguću potporu Hrvatske, rekao je Jandroković.

Predsjednica Ustavnog suda Kosova Rama-Hajrizi izrazila je zadovoljstvo odličnom suradnjom s Hrvatskom na svim područjima i zahvalila na potpori koju Hrvatska pruža Kosovu, posebno kad je u pitanju ulazak u Europsku uniju. Rama-Hajrizi istaknula je kako je uloga Ustavnog suda vrlo važna za demokraciju, za državu i njezine institucije te da je njegova zadaća zaštita ustavnog poretka i prava pojedinaca.

Sugovornici su se složili kako je važno zadržati i učvrstiti dobre odnose i održavati redovne susrete na svim razinama od izvršne, parlamentarne do sudbene. Zajednički je naglašeno kako je Ustavni sud jedan od stupova demokracije te kako se u tom kontekstu treba konstantno raditi na jačanju njegove uloge.

Author: Služba za medije