Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo - Brendiranje Hrvatske“

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković obratio se sudionicima i gostima druge tematske konferencije posvećene brendiranju Hrvatske kroz izradu novog identiteta i imidža, u organizaciji Večernjeg lista. Istaknuo je kako je riječ o hvalevrijednom projektu koji okuplja vodeće stručnjake iz gospodarskog, akademskog i političkog života Hrvatske, i time je, što je pokazala i prva tematska konferencija o obrazovanju, znanosti i digitalnoj budućnosti, izazvao veliko zanimanje javnosti.
 
Predsjednik Sabora u svojem je obraćanju podsjetio kako je Hrvatska, koja će ove godine obilježiti 26. obljetnicu neovisnosti, u vrijeme Domovinskog rata u svijetu imala imidž ratne države i kriznog područja, te kako je trebalo uložiti znatne napore kako bismo u međunarodnom okruženju mijenjali taj imidž te istaknuli svoje posebnosti i dokazali i pozicionirali svoju pripadnost kao srednjoeuropske i sredozemne zemlje. 

Od tada, Hrvatska je  ostvarila veliki napredak – uz ostvarenje dva strateška cilja – članstvo u Europskoj uniji i NATO-u. Predsjednik Sabora, među ostalim, naglasio je i kako su pred nama izazovi jačeg pozicioniranja i brendiranja u međunarodnom okruženju, koji zahtijevaju konkretnu strategiju upravljanja i sustavnu skrb u brendiranju Hrvatske, usklađenu na svim relevantnim razinama. Istaknuo je kako je stoga zadaća politike ponajprije osigurati političku stabilnost. 

-Sustavno moramo definirati područja koja Hrvatsku razlikuju od drugih država, njezine dodane vrijednosti i prednosti, te njima ostvariti snažan imidž i dobar, prepoznatljiv brend zemlje, što Hrvatska sasvim sigurno može, zaključio je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Author: Ured predsjednika Sabora