Predsjednik Sabora sudjelovao na simpoziju o protuminskom djelovanju

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov nazoči na 14. međunarodnom simpoziju s temom "Protuminsko djelovanje 2017." koji se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora održava od 25. do 27. travnja 2017. u Biogradu na moru.

Teme ovogodišnjeg simpozija su rezultati u području protuminskog djelovanja, globalni sigurnosni izazovi – veće korištenje improviziranih eksplozivnih naprava te 20. godišnjica potpisivanja Ottawske konvencije, a zemlje partneri su Kolumbija i Norveška.

U svom obraćanju sudionicima konferencije predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov istaknuo je da je Republika Hrvatska učinila velik pomak u rješavanju ovog problema s kojim se suočila nakon Domovinskog rata, a svoje stečeno iskustvo i znanje želi ugraditi u globalni problem mina u svijetu. Upravo je pozicioniranje hrvatskog sustava protuminskog djelovanja u međunarodnoj zajednici jedan od ciljeva Nacionalnog programa protuminskog djelovanja kao i  uklanjanje minske opasnosti s područja Republike Hrvatske do 2019. godine.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Petrov zaželio je uspjeh u radu konferencije istaknuvši kako je i ovaj skup prigoda za razmjenu iskustava te prezentiranje najnovijih postignuća i tehnologija u međunarodnom sustavu protuminskog djelovanja.

Author: Služba za medije