Predsjednik Sabora Božo Petrov primio španjolskog veleposlanika Eduarda Aznara

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu Eduarda Aznara, veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Osvrnuvši se na 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Španjolske, Petrov i Aznar su bilateralne odnose u proteklom razdoblju ocijenili dobrima i bez otvorenih pitanja. 

-Uz potporu koju je Španjolska kontinuirano pružala Hrvatskoj na njezinom putu u europske integracije, proteklih nekoliko godina sa zadovoljstvom bilježimo i porast pokazatelja trgovinske razmjene, kazao je Petrov te dodao kako su potencijali razvoja gospodarskih odnosa brojni, osobito u brodogradnji, energetskom sektoru i u području infrastrukturnih projekata.

S tim u vezi Aznar je upoznao Petrova s dobrim poslovnim iskustvima s hrvatskim brodogradilištima te interesom španjolskih tvrtki za projekt izgradnje terminala ukapljenog prirodnog plina (LNG) na otoku Krku. Sugovornici su se nadalje usuglasili oko potrebe unaprjeđenja bilateralne i multilateralne političke suradnje u okviru Europske unije te jačanja međuparlamentarne suradnje.

Tijekom susreta, Petrov se osvrnuo i na trenutačnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Author: Služba za medije