Predsjednik Sabora primio članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u ponedjeljak članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije: predsjednika HBK-a i zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, potpredsjednika HBK-a i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đuru Hranića, porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutlešu te generalnog tajnika HBK-a mons. Enca Rodinisa. 
 
Glavna tema sastanka bili su odnosi države i Katoličke crkve koji su ocjenjeni dobrima, s naglaskom na kvalitetnom međunarodnopravnom okviru na kojemu su utemeljeni. Članovi Stalnog vijeća pozdravili su nedavne napore za afirmacijom objektivnog pristupa u suočavanju s prošlošću istaknuvši kako takva nastojanja doprinose i ekumenskom dijalogu između vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se i o mogućnostima razvijanja odnosa države i Katoličke crkve intenziviranjem susreta najviših državnih dužnosnika i predstavnika HBK-a, imajući u vidu nužnost dijaloga kao osnovne pretpostavke za otklanjanje prepreka buduće suradnje. U tom smislu ocijenjeno je kako zakonodavna djelatnost Hrvatskoga sabora mora odražavati temeljne vrijednosti hrvatskoga društva.

Author: Ured predsjednika Sabora