Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio predsjednika Odbora za vanjsku politiku Sejma poljskog parlamenta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je predsjednika Odbora za vanjsku politiku poljskog Sejma Andrzeja Halickog koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Dvojica dužnosnika su razgovarala o odnosima Poljske i Hrvatske, koji se razvijaju na obostrano zadovoljstvo. Tome je znatno pridonijela i parlamentarna suradnja, kako na razini predsjednika parlamenata tako i na razini predsjednika odbora te skupina prijateljstava.

Predsjednik Sabora je zahvalio Poljskoj na podršci koju kontinuirano pruža Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji. Posebno su ga u tom kontekstu zanimala poljska iskustva na području poljoprivrede i brodogradnje. Kazao je i kako Hrvatska snažno podržava napredak te europsku integraciju svih država u svojem susjedstvu jer bez toga nema ni napretka Hrvatske kao ni stabilnosti na njezinim granicama.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Sejma Andrzej Halicki je zahvalio predsjedniku Sabora za pokroviteljstvo nad sutrašnjim koncertom u Muzeju Mimara kojim se obilježava Chopinova godina, a koji će ujedno biti i njegova europska praizvedba. Kazao je kako je i taj događaj, među ostalim, potvrda dobrih i prijateljskih odnosa. Hrvatskoj je čestitao na ponovnom pokretanju pregovora s Europskom unijom izrazivši želju da Hrvatska što skorije postane njezina članica. 

Author: Ured predsjednika Sabora