Predsjednik Sabora Luka Bebić u Bratislavi razgovarao s predsjednikom slovačkog Nacionalnog vijeća Pavolom Paškom

Zagreb - "Slovački parlament kani u najkraćem roku ratificirati sporazum o hrvatskome članstvu u NATO-u", rekao je za Hinu predsjednik Sabora Luka Bebić koji je u posjetu Slovačkoj, "čim to tehnički bude moguće", nakon što Hrvatska 9. srpnja s NATO-om u Bruxellesu potpiše protokol o proširenju Sjevernoatlantskoga ugovora.

Predsjednik Sabora uspješnim je ocijenio sastanak s predsjednikom slovačkoga parlamenta Pavolom Paškom. Između dviju zemalja nema otvorenih pitanja, a "Slovačka je osobito zainteresirana za gradnju koridora Vc od Baltika do Jadrana", rekao je Bebić.

Dvojica su dužnosnika razgovarala i potrebi da se Jadransko more shvati ne samo kao more zemalja koje ga okružuju već i svih onih koji ga posjećuju, Slovaka, Čeha i Austrijanaca, rekao je Bebić. "Nužno je očuvati biološku ravnotežu Jadrana i onemogućiti preveliku eksploataciju ribljeg fonda. Također, i druge bi zemlje morale sudjelovati u zaštiti od mogućih ekscesa i problema koji bi nastali eventualnim nesrećama brodova na Jadranskome moru", rekao je Bebić.

Predsjednici parlamenata razgovarali su o stanju u regiji i izrazili "potrebu približavanja i ostalih zemalja jugoistočne Europe Europskoj uniji".

Author: Ured predsjednika Sabora