Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić građanima čestitao božićne i novogodišnje blagdane

Zagreb – Uoči dolazećih blagdana predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske:

"Božić je blagdan radosti, nade, mira i ljubavi. U ozračju Božića snažnije nego inače iskazujemo brigu za siromašne, bolesne i usamljene. Božić nas potiče da činimo dobra djela, iskazujemo međusobnu pažnju, solidarnost i poštovanje.

I dok se odazivamo porukama Božića, iskazujući mir, dobro, brigu za čovjeka, posebno onog slabijeg i nemoćnog, svjedočimo vjekovnu privrženost sustavu kršćanskih moralnih i etičkih vrijednosti kao temeljnih vrijednosti našega društva. Vjerujem da ćemo, poneseni duhom zajedništva i optimizma, nastaviti pridonositi razvoju i napretku jedine nam Domovine.

Gospodarska kriza, koja je uzdrmala cijeli svijet, nažalost nije ni nas mimoišla, neka ojača naše napore i učvrsti vjeru da, upućeni jedni na druge, možemo pronaći rješenja svih naših teškoća i ostvariti sve naše zajedničke ciljeve. Nastavak borbe s korupcijom i organiziranim kriminalom, učvršćenje neovisnosti pravosuđa, razvoj gospodarstva, rast životnog standarda ostvarivi su u dobrom duhu zajedništva na koje nas posebno potiče vrijeme Božića. I naša nedavna prošlost poučila nas je da u zajedništvu imamo snage za ostvarivanje svih ciljeva.

Ta radosna činjenica ispunjava me vjerom i nadom za koju bih volio da nastanjuje domove svih građana Hrvatske, kojima u ime svih zastupnica i zastupnika i svoje osobno želim da u vedrom blagdanskom raspoloženju, sa svojim najmilijima, proslave nadolazeće blagdane."

Author: Ured predsjednika Sabora