Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio zastupnika EP-a i supredsjedatelja Zajedničkog parlamentarnog odbora RH-EU Gunnara Hökmarka

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je zastupnika u Europskom parlamentu i supredsjedatelja Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-RH Gunnara Hökmarka s kojim je razgovarao o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Predsjednik Sabora Bebić je sa zastupnikom EP-a Hökmarkom razgovarao o tijeku pretpristupnih pregovora i usklađivanju hrvatskog zakonodavstva s europskim. 

Predsjednik Sabora europskog je dužnosnika izvijestio o izmjenama hrvatskog Ustava, koje su nužne za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, zatim o provedenim pravosudnim reformama radi učinkovitije borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, kao i o suđenjima za ratne zločine počinjene na području Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Zastupnik EP-a Hökmark izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Izvješćem Europske komisije o napretku Hrvatske u ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo u EU. Upozorio je na važnost dijaloga između parlamentaraca s obzirom na to da i Europski parlament mora dati svoju suglasnost na ulazak Hrvatske u EU, te izrazio nadu da će se to i ostvariti u što skorijem roku. Podržao je sve korake koje Hrvatska poduzima u tom smjeru i naglasio da je u svim reformama važna provedba, kao i to da u hrvatskim pretpristupnim pregovorima s EU-om ne dođe opet do njihove blokade.

Author: Ured predsjednika Sabora