Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predsjednika HAZU Milana Moguša

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti - HAZU akademika Milana Moguša koji mu je uručio Akademijina izdanja sa simpozija o reformi pravosuđa i ekonomskoj politici.

Predsjednik HAZU je predsjedniku Sabora uručio knjige s Akademijinog skupa o reformi sudstva i prava koji je organizirao i vodio akademik Jakša Barbić te knjigu "Kriza i okviri ekonomske politike" sa simpozija koji je vodio akademik Vladimir Stipetić.

Akademik Moguš predsjedniku Sabora također je najavio simpozij o nastanku hrvatske države, koji se u Akademiji treba održati 27. studenog ove godine, u povodu 10. obljetnice smrti prvog predsjednika neovisne Hrvatske i člana HAZU dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik Sabora izrazio je zadovoljstvo radom HAZU, koji prati aktualna zbivanja, te ga podržao da i dalje nastavi tim putem. Pozdravio je i održavanje simpozija o nastanku hrvatske države izrazivši očekivanje da će on pridonijeti rasvjetljavanju događaja iz nedavne povijesti koji su se odigravali u vrlo zgusnutom ritmu. 

Predsjednik HAZU akademik Milan Moguš na kraju je zahvalio predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću na potpori koju Sabor pruža Akademiji u ostvarivanju njezinih projekata.

Author: Ured predsjednika Sabora