Čestitka predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića učeniku OŠ "Gjalski" Martinu Kotarskom povodom nagrade na međunarodnom natjecanju

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je čestitku učeniku osmog razreda Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski" iz Zaboka Martinu Kotarskom koji je 9. studenog 2008. godine u Tokiju dobio prvu nagradu Goi Peace Fundacije i UNESCO-a za filantropsku ideju i njezinu realizaciju, a predstavljenu u njegovom eseju. U čestitci, među ostalim, stoji:

„Svojim znanjem engleskog jezika, kreativnošću i prije svega iskrenom željom da pomogneš prijatelju i drugim ljudima u nevolji pokazao si kako zapravo i nisu potrebna znatna sredstva ni velike riječi da bi se učinilo dobro djelo. 

U želji da poruka, koju si odaslao u svijet s ovog natjecanja, dopre do što većeg broja ljudi, Tebi i Tvojoj učiteljici engleskog jezika, gospođi Nataliji Jurišić upućujem izraze podrške na vašem putu dobre volje i ljubavi, te vam od srca želim još mnogo uspjeha i sreće u daljnjem školovanju i radu.“

Tijekom Foruma teme Nova filantropija za novu civilizaciju uručene su dvije prve nagrade u dvije kategorije (djeca, mladi) za esej, a u kategoriji za djecu od 4711 pristiglih prijava iz 137 zemalja pobijedio je esej Martina Kotarskog na engleskom jeziku u kojem je razložio ideju kako pomoći prijatelju, te o njezinoj realizaciji prikupljanjem tradicionalnih recepata i objavljivanjem Zabočke kuharice. Prodajom kuharice prikupljeno je dovoljno sredstava kako bi se pomoglo ne samo Martinovom prijatelju nego i drugoj djeci lošijeg imovnog stanja. Ideju je pomogla realizirati cijela škola.

Author: Ured predsjednika Sabora