Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike Françoisa Saint-Paula

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Françoisa Saint-Paula.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa koji su zadnjih godina dignuti na višu razinu, te se u pozitivnom smislu promijenila slika Hrvatske u Francuskoj kao i slika Francuske u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Bebić zahvalio je Francuskoj na potpori ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO. Podržao je daljnju suradnju u okviru Frankofonije i Unije za Mediteran istaknuvši kako one imaju dalekosežni značaj za povezivanje različitih zemalja, kultura i civilizacija, posebice na području Sredozemlja.

Francuski veleposlanik Saint-Paul posebno je izrazio zadovoljstvo razvojem gospodarskih odnosa, te ponudio suradnju i stručnu pomoć Francuske Hrvatskoj na području energetike. Izrazio je podršku što skorijem ulasku Hrvatske u Europsku uniju kao i uvjerenje u pozitivan ishod pristupnog procesa, naglasivši kako se tu radi o zajedničkom cilju.

Author: Ured predsjednika Sabora