Predsjednik Sabora primio predsjednika Skupštine Crne Gore Krivokapića

Zagreb - Crna Gora i Hrvatska teže euroatlantskim integracijama i zainteresirane su za jačanje suradnje i sigurnosti u regiji, izjavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Sabora Luka Bebić nakon razgovora s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem. 

"Hrvatsku i Crnu Goru povezuju zajednički interesi jer obje teže euroatlantskim integracijama, dobrosusjedskim odnosima kao i razvoju gospodarskih i svakih drugih odnosa, a u tom duhu prošli su i ovi razgovori", rekao je Bebić u izjavi za novinare.

Crna Gora zainteresirana je za hrvatska iskustva u približavanju Europskoj uniji i očekuje da će Hrvatska vrlo brzo biti punopravna članica EU-a, kazao je novinarima Krivokapić koji boravi u uzvratnom službenom posjetu RH. "Hrvatska nastavlja svoj ubrzani put prema EU i osobno mislim da, unatoč tome što je rok 2010. godina, da Hrvatska toliko brzo ide da bi mogao biti i neki raniji rok. Crna Gora ostaje pri odlučnosti da u ovoj godini preda zahtjev za članstvo u EU", istaknuo je Krivokapić.

Dvojica predsjednika parlamenata u svojim su razgovorima posebnu pozornost posvetili i uspostavi tješnje parlamentarne suradnje i ulozi parlamenata u procesu priključivanja država Europskoj uniji i NATO-u. Također su razgovarali o načinima da se pojača gospodarska suradnja Hrvatske i Crne Gore za koju je na obje strane izražen snažan interes.

Predsjednik crnogorske Skupštine i predsjednik Hrvatskog sabora sudjelovali su i u programu svečanog obilježavanja prvog polijetanja zrakoplova na redovnoj liniji iz Zagreba za Podgoricu, koja bi trebala dodatno osnažiti gospodarske, turističke i ostale veze između dviju država.

Author: Ured predsjednika sabora/Hina