Prilagodbe na području lokalne uprave i samouprave važne za ulazak u EU

Zagreb - Pozdravljajući sudionike konferencije za parlamentarne zastupnike iz jugoistočne Europe na temu „Decentralizacija i lokalna samouprava u kontekstu proširenja EU,“ koja se u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer održava u Hrvatskom saboru, predsjednik Sabora Vladimir Šeks je istaknuo važnost organiziranja ovakvih stručnih skupova jer pridonose daljnjem jačanju demokratskih procesa te kvalitetnom i učinkovitom dijalogu svih relevantnih društvenih čimbenika.

„Mi smo potpuno svjesni da do punopravnog članstva u Europskoj uniji moramo učiniti još mnogo toga. Jedna od značajnijih zadaća je upravo prilagodba lokalne samouprave, što je i tema ove konferencije“, rekao je predsjednik Šeks ukazavši na to da promjene koje će biti nužne na području lokalne uprave i samouprave građanima moraju prije svega omogućiti da na jednostavniji i neposredniji način rješavaju svoja životna pitanja.

Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluju, osim zastupnika Hrvatskog sabora, i parlamentarni zastupnici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Srbije i Crne Gore te Makedonije.

Author: Ured predsjednika Sabora