Predsjednik Sabora uputio pismo novoizabranom predsjedniku Državnog zbora Francu Cukjatiju

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime čestitku novoizabranom predsjedniku Državnog zbora Francu Cukjatiju povodom imenovanja na tu visoku dužnost.

Izražavajući želju za intenziviranjem parlamentarne suradnje koja će pridonijeti produbljenju ukupnih bilateralnih, političkih i gospodarskih odnosa na dobrobit dva naroda, predsjednik Šeks je u pismu istaknuo:

„Republika Hrvatska i Republika Slovenija neizbježno su upućene jedna na drugu kao susjedne i prijateljske zemlje, pa osnovno težište u svim susretima između najviših državnih predstavnika treba biti na razvijanju i unapređenju inače dobrih odnosa između dvije države. Posebnu ulogu u tome može imati upravo parlamentarna diplomacija koja svojim otvorenim pristupom predstavnicima izvršne vlasti često otvara put prema rješenju zajedničkih problema. Svjesni odgovornosti koju kao parlamentarni zastupnici nosimo pred vlastitim biračima uvjeren sam da ćemo sve probleme, sadašnje te eventualno buduće, rješavati u europskom duhu, dijalogom i zajedničkim dogovorom.“
 

Author: Ured predsjednika Sabora