Nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Jürgena Alfreda Staksa

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Jürgena Alfreda Staksa.

Izrazivši dobrodošlicu novom njemačkom veleposlaniku u Republici Hrvatskoj predsjednik Hrvatskog sabora je veleposlanika Staksa podrobno izvijestio o svim aktivnostima koje Republika Hrvatska, posebice Sabor, provodi na putu prema članstvu u EU. Predsjednik Šeks je iznio očekivanje Republike Hrvatske da će u prosincu ove godine biti točno definiran datum početka pregovora s EU-om.

Veleposlanik Jürgen Alfred Staks je pohvalio parlamentarnu suradnju između Hrvatske i Njemačke smatrajući kontakte među političarima i dužnosnicima na svim razinama izuzetno važnima, naročito sada kada se Hrvatska približava članstvu u EU. Izrazio je spremnost njemačke vlade da Hrvatskoj pruži pomoć na tom putu kao i uvjerenje da će datum početka pregovora Republike Hrvatske s EU-om biti određen za ožujak 2005. godine. Njemački je veleposlanik ukazao na velike mogućnosti za proširenje gospodarske suradnje, čemu u velikoj mjeri mogu pridonijeti brojni Hrvati koji godinama žive i djeluju u Njemačkoj kao uspješni poduzetnici.

Author: Ured predsjednika Sabora