Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio ciparskog predsjednika Tassosa Pappadopoulosa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je predsjednika Republike Cipar Tassosa Papadopoulosa u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Šeks je izrazio uvjerenje da će službeni posjet ciparskog predsjednika pridonijeti jačanju ukupnih bilateralnih odnosa, posebice uspostavi parlamentarne suradnje koja ima sve istaknutije mjesto u bilateralnim odnosima s obzirom na pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Predsjednik Sabora je zahvalio na potpori koju je ciparska vlada do sada pružala Hrvatskoj u ostvarenju njezinog primarnog političkog cilja – članstva u EU.

Ciparski je predsjednik Papadopoulos rekao da je Cipar voljan i dalje pomagati Hrvatskoj na njezinom putu prema EU, te je izrazio uvjerenje da trenutačno neriješeno pitanje Ustava EU nije prepreka ulasku Hrvatske u EU jer je moguće modificirati Sporazum iz Nice. S predsjednikom Sabora se složio da bi osnivanje skupina prijateljstva u hrvatskom i ciparskom parlamentu bio prvi korak u uspostavi parlamentarne suradnje i izrazio nadu da će predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa moći uskoro pozdraviti na Cipru.

Author: Ured predsjednika Sabora