Predsjednik Sabora na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Valpova

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, kojoj je nazočio predsjednik Hrvatskoga sabora i počasni građanin Vladimir Šeks, u Valpovu je u ponedjeljak, 5. prosinca 2005. godine, obilježen 8. prosinca, Dan grada i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Ocijenivši kako su razvoj grada Valpova kočile teškoće uzrokovane ratom i poratnim razdobljem, predsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je kako je Valpovo, unatoč tomu, postupno napredovalo, znatno poboljšavajući kvalitetu života građana.

Podsjetio je na ovogodišnju Vladinu odluku o otpisu 57 milijuna kuna duga PPK "Valpova", istaknuvši da je tako "spašena okosnica života u gradu", jer bi, kako drži, stečaj tvrtke značio socijalni udar i pad životnoga standarda građana na valpovačkom području.

Mnogi su nam iz raznih hrvatskih krajeva prigovarali zbog toga što je s Valpovom učinjena iznimka, ali smo time pokazali socijalnu osjetiljivost i razumijevanje za stanje u kojem bi se našao grad nakon mogućeg stečaja tvrtke, kazao je Šeks.

Za izvanredan doprinos promicanju ugleda Grada, Županije i Republike Hrvatske za počasnoga građanina Valpova na sjednici je proglašen đakovačko-srijemski biskup msgr. Marin Srakić, a zaslužnim pojedincima i ustanovama uručena su javna gradska priznanja. (HS/Hina)
 

Author: HS/Hina