Slovački ministar vanjskih poslova Ján Kubiš kod predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je ministra vanjskih poslova Slovačke Republike Jána Kubiša u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora je u razgovoru sa slovačkim ministrom vanjskih poslova izrazio zadovoljstvo političkim odnosima koji su u stalnom usponu bez obzira na promjene vlada, i tu je posebno istaknuo veoma razvijenu i intenzivnu parlamentarnu suradnju. Slovačkom je ministru zahvalio na izrazitoj podršci koju je Slovačka pružala i pruža Hrvatskoj na putu u EU i NATO izrazivši nadu da će kriza oko Ustavnog ugovora EU biti prevladana i da ona neće usporiti priključenje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Ministar Kubiš je iznio stajalište Slovačke da problemi vezani uz institucionalnu razinu Europske unije ne smiju omesti ulazak Hrvatske jer bi to značilo da EU nije ispunila svoje vlastite obveze, a bio bi to i loš signal ostalim državama u regiji, za čiju je stabilizaciju EU iznimno zainteresirana. Rekao je da će se Slovačka i dalje zauzimati za što brži ulazak Hrvatske u EU i NATO.
 

Author: Ured predsjednika Sabora