Čestitka predsjednika Sabora povodom Dana državnosti

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je u povodu Dana državnosti građanima Republike Hrvatske uputio čestitku slijedećeg sadržaja:

“Obilježavajući 25. lipnja - Dan državnosti Republike Hrvatske, s ponosom i dostojanstvom se prisjećamo 25. lipnja 1991. godine,  dana kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. 25. lipnja je  dan koji zauzima ključno mjesto  u povijesti hrvatske državnosti i predstavlja prekretnicu na putu prema suverenosti, samostalnosti, međunarodnoj afirmaciji i teritorijalnoj cjelovitosti Republike Hrvatske.

Proslavljajući Dan državnosti s istinskim osjećajima se prisjećamo  svih  sudionika tih presudnih zbivanja naše povijesti, svih naših branitelja i posebno svih onih koji su u mir i slobodu današnjih i svih budućih naraštaja ugradili ono najdragocjenije, svoj život. Herojstvo i odlučnost hrvatskog naroda predvođenog prvim hrvatskom predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom,  ostaju nam obvezom i trajnim nadahnućem u izgradnji napredne Hrvatske, Hrvatske na ponos i dobrobit svih njezinih građana.

Svim građanima Republike Hrvatske, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno, čestitam Dan državnosti.”
 

Author: Ured predsjednika Sabora