Parlamentarni rukovoditelj pokrajinske grupe CSU-a u Bundestagu kod predsjednika Sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas parlamentarnog rukovoditelja pokrajinske grupe CSU-a i zastupnika u njemačkom Bundestagu dr. Petera Ramsauera u cilju pripreme putovanja pokrajinske grupe CSU-a u Hrvatsku polovicom srpnja ove godine.

Pokrajinska skupina CSU-a njemačkog Bundestaga svake dvije godine organizira političko informativno putovanje u jednu od zemalja u europskom susjedstvu, a ove godine će odredište biti Hrvatska.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks sa zadovoljstvom je prihvatio da Hrvatski sabor bude domaćin susreta članova pokrajinske grupe CSU-a u Bundestagu, te je izrazio želju da i ti razgovori pridonesu daljnjem produbljivanju tradicionalno dobrih i prijateljskih hrvatsko-bavarskih odnosa, a time i ukupnih odnosa Hrvatske i Njemačke. 

Tijesna i plodonosna suradnja između Hrvatske i Bavarske odvija se već dugi niz godina na političkom, ali i kulturnom te naročito gospodarskom planu, posebice u okviru rada Stalne hrvatsko-bavarske komisije koja neprekinuto djeluje od 1972. godine.
 
 
 
 
 

Author: Ured predsjednika Sabora