Predsjednik Sabora primio pismo predsjednika izraelskoga Knesseta

Zagreb - Predsjednik izraelskoga parlamenta Reuven Rivlin uputio je predsjedniku Hrvatskoga sabora Vladimiru Šeksu pismo kojim ga izvješćuje o aktivnostima vezanima za obilježavanje svjetskog projekta sjećanja na Holokaust pod imenom "Svaka osoba ima ime".

Projekt postoji već petnaest godina, a glavni mu je cilj uklanjanje anonimnosti žrtava Holokausta. Svake se godine obilježava 19. travnja, na dan sjećanja na mučenike Holokausta, pod već tradicionalnim pokroviteljstvom predsjednika Knesseta, navodi se dalje u pismu.

Naglašavajući važnu ulogu brojnih vlada i parlamenata  Europe i svijeta u sprječavanju antisemitizma, predsjednik Knesseta Riblin izražava uvjerenje kako društvo u kojem su Židovi zlostavljani i proganjani nikad neće biti društvo u kojem bilo koji pojedinac može živjeti bez straha i mržnje, te stoga antisemitizam ne predstavlja opasnost samo za Židove, nego za cjelokupnu civilizaciju.

Zahvaljujući se na respektabilnoj ulozi koju Hrvatski sabor ima u suprotstavljanju antisemitskim incidentima i sve učestalijim ekstremističkim djelovanjima, predsjednik izraelskoga parlamenta na kraju pisma izražava predsjedniku Hrvatskoga sabora duboku zahvalnost za vodstvo u borbi protiv rasizma i nesnošljivosti. 
 

Author: Ured predsjednika Sabora