Pismo predsjednika Sabora novoimenovanom predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Reneu van der Lindenu

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao je novom predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Reneu van der Lindenu povodom njegovog imenovanja na ovu visoku i važnu dužnost. U pismu predsjedniku Parlamentarne skupštine VE predsjednik Sabora je između ostalog istaknuo:

„Izražavam uvjerenje da će Parlamentarna skupština VE pod Vašim predsjedanjem i u suradnji s izabranim predstavnicima europskih nacionalnih parlamenata nastaviti graditi Europu utemeljenu na združivanju svih zajedničkih potencijala vodeći pri tome računa o usvojenim vrijednostima demokratskog svijeta. U tom smislu, želja nam je također da se u budućnosti dodatno pojača suradnja između Vijeća Europe i Europske unije.

Kao što i sami znate, Republika Hrvatska je prošle godine, određivanjem datuma početka pregovora s Europskom unijom, s uspjehom apsolvirala ključnu etapu na svom europskom integracijskom putu. Republika Hrvatska potpuno spremno očekuje početak pregovora 17. ožujka ove godine. Otvaranje ove nove faze odnosa RH i EU značit će dodatni poticaj ustrajnosti i privrženosti proeuropskom opredjeljenju naše zemlje, ali i ostalih zemalja u regiji.”
 

Author: Ured predsjednika Sabora