Predsjednik Sabora Luka Bebić primio ministra vanjskih poslova Kanade Berniera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je ministra vanjskih poslova Kanade Maximea Berniera u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj. Bernier je prvi kanadski ministar koji je došao u posjet Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora je u razgovoru s kanadskim ministrom vanjskih poslova izrazio zadovoljstvo političkim odnosima koji su u konstantnom usponu. To potvrđuje i poziv predsjednika kanadskog parlamenta predsjedniku Hrvatskog sabora, koji je prigodom ovog posjeta ponovio i kanadski ministar Bernier. Predsjednik Bebić je posebno istaknuo značaj odluke kanadske vlade o ukidanju viznog obrasca IMM5559, koji su hrvatski državljani ispunjavali uz zahtjev za kanadsku vizu, te je izrazio uvjerenje da će time biti omogućena bolja komunikacija hrvatskih i kanadskih državljana na različitim područjima od zajedničkog interesa.

Kanadski je ministar Bernier izrazio zadovoljstvo pozivnicom Hrvatskoj za članstvo u NATO-u kao i spremnost Kanade da što prije ratificira Protokol o pristupanju. Ulazak Hrvatske u NATO će ojačati Savez, obrazložio je kanadski ministar koji je podržao ulazak Hrvatske u Europsku uniju i istaknuo ulogu Hrvatske u jugoistočnoj Europi.

Author: Ured predsjednika Sabora