Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio u oproštajni posjet veleposlanika Ukrajine Markijana Lubkivskija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u oproštajni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Markijana Lubkivskija.

Dvojica su dužnosnika razgovarali o hrvatsko-ukrajinskim odnosima, koji su tradicionalno dobri i prijateljski. Suglasili su se da se bilateralni odnosi dobro razvijaju kao i da ima prostora za još tješnju suradnju dviju država, prvenstveno na području gospodarstva, a postoji obostrani interes i za nastavak dobre parlamentarne suradnje. Obostrano je zaključeno da je suspenzija viza za ukrajinske državljane tijekom turističke sezone važan korak u smjeru daljnje suradnje i zbližavanja Hrvatske i Ukrajine.

Ukrajinski je veleposlanik čestitao Hrvatskoj na ulasku u NATO, te je izrazio nadu da će Hrvatska brzo postati i članica Europske unije. Rekao je kako je "Hrvatska za Ukrajinu strateški partner u pogledu integracija u EU i NATO". Posebno je zahvalio na brizi hrvatske vlade za ukrajinsku manjinu u Hrvatskoj naglasivši kako je to pitanje važno za odnose dviju država.

Author: Ured predsjednika Sabora