Predsjednik Hrvatskog sabora upisao se u knjigu žalosti

Zagreb - U povodu prošlotjedne tragične pogibije predsjednika Republike Makedonije Borisa Trajkovskog i njegovih suradnika, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks upisao se u knjigu žalosti u Veleposlanstvu Republike Makedonije u Zagrebu.

U tekstu se navodi kako je nenadana i prerana smrt predsjednika Republike Makedonije prekinula život čovjeka čije je političko djelovanje obilježilo jedno iznimno zahtjevno razdoblje u postojanju neovisne makedonske države. U vremenima koja su tražila velike i složene odluke, predsjednik Trajkovski je i na osobnoj i profesionalnoj razini iskazivao sposobnost za dijalog, razumijevanje različitosti i usklađivanje naizgled nepomirljivoga. Njegova će hrabrost, upornost i dosljednost, kao i konkretna dostignuća, ostati neizbrisiv dio političke povijesti Makedonije, osobito u kontekstu nastojanja da Republika Makedonija postane punopravna članica velike europske obitelji naroda. 

Posebno se ističe kako je smrću predsjednika Trajkovskog Republika Hrvatska izgubila velikog prijatelja koji se zalagao za svestranu suradnju naših dviju prijateljskih zemalja, te se izražava uvjerenje da će budućnost potvrditi njegove vizije i želje.
 

Author: Ured predsjednika Sabora