Leko razgovarao s katarskim premijerom Al Thanijem o gospodarskoj suradnji i stanju na Bliskom istoku

Doha - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko drugoga dana službenoga posjeta Državi Katar sastao se s premijerom Abdullahom Al Thanijem. U središtu razgovora bila je želja za jačom gospodarskom suradnjom, a razmijenili su mišljenja i o stanju na Bliskom istoku. 

Leko je rekao da će hrvatska vlada uskoro osnovati zajednički odbor za gospodarstvo s Katarom te istaknuo da su mogućnosti za investicije u Hrvatskoj velike, osobito u energetici i turizmu. Premijer Al Thani rekao je da je osnivanje zajedničkog odbora vrlo važno jer će biti temelj za daljnju suradnju. 

Katarski je premijer istaknuo kako je njegova zemlja izložena medijskom ratu te je izrazio čuđenje što ih pojedini mediji optužuju da pomažu teroriste. Podsjetio je da je Katar dio koalicije koja se bori protiv terorizma. Leko je rekao da se Hrvatska zauzima za mirno rješenje sukoba dijalogom i poštivanjem međusobnih različitosti. 

Leko je održao bilateralne sastanke i s katarskim ministrom gospodarstva i trgovine Ahmedom Al Thanijem i s pomoćnikom ministra vanjskih poslova Mohhamedom Al Thanijem. Istodobno su predstavnici hrvatskih tvrtki (Podravka, Vindija, Zagreb Montaža i AKD) imali odvojene susrete sa zainteresiranim katarskim gospodarstvenicima.
 

Author: Ured predsjednika Sabora