Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks prisustvovao izvanrednoj sjednici Senata osječkog sveučilišta

Osijek - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks prisustvovao je izvanrednoj sjednici Senata osječkog sveučilišta na kojoj je bila predstavljena provedba Bolonjskoga procesa na Sveučilištu te aktivnosti na veleučilištima u Požegi i Vukovaru. Uz predsjednika Hrvatskog sabora na sjednici su bili i ministar znanosti, prosvjete i športa Dragan Primorac te osječki gradonačelnik Anto Đapić.

Rektorica Gordana Kralik kazala je kako je pred tom visokoškolskom ustanovom gradnja 2. faze Sveučilišnoga kampusa u sastavu kojeg su, uz ostalo, Poljoprivredni fakultet, sveučilišna knjižnica, športska dvorana, Umjetnička akademija i Učiteljski fakultet.

Ocijenivši kako je izgradnja kampusa najveće ulaganje u 31-godišnjoj povijesti Sveučilišta, predsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je kako Sveučilište zadnjih godina napreduje i pretvara se u suvremeno srednjoeuropsko sveučilište, koje treba postati poticatelj razvoja u istočnoj Hrvatskoj.

Nakon sjednice ispred 3. osječke gimnazije položen je temeljni kamen za gradnju kružne uzvisine za velikane osječke gimnazije, na kojem će stajati poprsja biskupa Josipa Jurja Strossmayera, čije ime nosi osječko Sveučilište, te nobelovaca Vladimira Preloga i Lavoslava Ružičke. Gradnju kružne uzvisine potaknula je Družba hrvatskog zmaja (BHZ) - zmajski stol u Osijeku, a temeljac su položili predsjednik Sabora Šeks, ministar Primorac i profesor emeritus osječkoga Sveučilišta i predsjednik osječkoga Zmajskog stola Družbe BHZ-a Antun Tucak.

Author: Hina/Ured predsjednika Sabora