Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks posjetio Valpovštinu

Valpovo - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Valpovu podupro razvojne projekte toga grada i okolnih jedinica lokalne samouprave kojima je, kako je rekao, cilj gospodarski rast, zapošljavanje i poboljšanje životnog standarda građana.

Na sastanku s gradonačelnicima Valpova i Belišća te načelnicima okolnih općina Šeks je kazao kako su među tim projektima nastavak izgradnje poslovne zone u Valpovu vrijedne 20 milijuna kuna, izgradnja poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave te obnova valpovačkog dvorca "Normann-Prandau". Valpovački gradonačelnik Radoslav Jurić kazao je kako je proširenje poslovne zone jedan od prioriteta jer su postojeći prostori iskorišteni, a Poglavarstvo i dalje zaprima pisma namjere onih koji žele ulagati na valpovačkom području.

Šeks i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković u obližnjim su Petrijevcima nazočili početku radova na izgradnji kanalizacijskog sustava za petrijevačku i bizovačku općinu te valpovačko prigradsko naselje Ladimirevce. Po Šeksovim riječima, to je jedna od najvećih investicija u Valpovštini, vrijedna oko 100 milijuna kuna, koja će se financirati iz državnog proračuna, pretpristupnih fondova EU-a, jedinica lokalne samouprave i Hrvatskih voda.

Author: Ured predsjednika Sabora