Predsjednik Sabora Boris Šprem razgovarao s predsjednikom Donjeg doma talijanskog parlamenta Gianfrancom Finijem

Rim - Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem razgovarao je u srijedu u Rimu s predsjednikom Donjeg doma talijanskog parlamenta Gianfrancom Finijem o unapređenju odnosa dviju zemalja, parlamentarnoj i kulturnoj suradnji, kao i odnosima u Europskoj uniji nakon što je sinoć i talijanski Senat većinom glasova podržao zakon o ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske EU.

"Susret s predsjednikom Finijem bio je na tragu unapređenja odnosa Talijanske Republike i Republike Hrvatske, suradnje na međuparlamentarnom planu, ali i u drugim područjima, posebno na području kulturne suradnje", izjavio je Šprem novinarima nakon susreta s kolegom Finijem u Donjem domu talijanskog parlamenta. Šprem je naglasio kako je dogovoreno da će se sporazum o kulturnoj suradnji između Hrvatske i Italije potpisan 2008. godine vrlo brzo ratificirati u talijanskom parlamentu, kako u Donjem, tako i u Gornjem domu. Predsjednik Hrvatskoga sabora još je jednom zahvalio predsjedniku Donjeg doma talijanskog parlamenta što su pristupni sporazum između Hrvatske i EU prihvatili još 15. veljače, da bi se jučerašnjim potvrđivanjem sporazuma i u Senatu Italija pridružila zemljama koje su to dosad učinile - Slovačkoj, Bugarskoj i Mađarskoj.

Saborsko izaslanstvo, u kojem su i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac, predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin i potpredsjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju Tanja Vrbat jučer se u Rimu sastalo i s talijanskim zastupnicima Aldom di Biagiom, koji je ujedno predsjednik talijansko-hrvatske skupine prijateljstva, i Francom Narduccijem. (Hina)

Author: Hina