Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio danskog veleposlanika Boa Erica Webera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske Boa Erika Webera.

Predsjednik Sabora Boris Šprem i danski veleposlanik Bo Erik Weber suglasni su u ocjeni da su bilateralni odnosi tradicionalno vrlo dobri i prijateljski. Predsjednik Sabora zahvalio je Danskoj na podršci ulasku Hrvatske u Europsku uniju i na konkretnoj pomoći u vidu financiranja projekata za razvoj odgovorne, učinkovite i transparentne uprave. „Prepoznali ste jednu od naših neuralgičnih točki“, rekao je predsjednik Šprem i dodao kako javna uprava zahtijeva značajnu transformaciju. „Da bi bila javna, uprava mora služiti interesima građana. Treba pojednostaviti postupke kako bi politički, gospodarski i drugi proces bili prohodniji“, kazao je predsjednik Sabora koji smatra da treba raditi i na poboljšanju ukupne poslovne klime i zaštitite investitora.

Danski veleposlanik, čija zemlja predsjeda Europskom unijom u prvoj polovici ove godine, kazao je kako je u okviru projekata imao vrlo dobru suradnju s hrvatskom javnom upravom te je istaknuo da ona mora biti neutralna. Izrazio je zadovoljstvo što je pitanje pristupne ceste tvornici Rockwool u Istri povoljno riješeno.

Author: Ured predsjednika Sabora