Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks u Podravskoj Moslavini

Podravska Moslavina - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks izjavio je u Podravskoj Moslavini kako Slavonija i Baranja posljednjih godina postupno hvataju priključak s dijelovima Hrvatske koji nisu bili pogođeni ratnim razaranjima i koji su i prije Domovinskog rata bili gospodarski razvijeniji.

Sudjelujući na obilježavanju Dana općine, Šeks je, obraćajući se državnim i općinskim dužnosnicima, istaknuo kako se taj trend postiže različitim financijskim ulaganjima u slavonsko gospodarstvo, a da su rezultati vidljivi u osjetnom smanjivanju nezaposlenosti, povećanju stope gospodarskog rasta te porastu dohotka i dobiti u gospodarstvu. Istaknuo je kako je općina Podravska Moslavina u posljednjih 40 godina zabilježila smanjenje broja stanovnika za 41 posto te kako projekti, koji su pokrenuti u posljednje vrijeme, poput izgradnje vodopskrbe i cestovne mreže, imaju za cilj zadržavanje kvalitete života te stanovništva na ovome području, posebice mladih. Pozvao je sve koji se na ovome području bave javnim poslovima, da vode računa o općem i javnom interesu, a zaborave razlike i međusobna suprotstavljanja koje, kako smatra, treba pretočiti u slogu i zajedništvo.

Na traženje novinara da komentira aktulanu političku krizu u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, Šeks je ocijenio kako su izbori "najrealnije i najbolje rješenje", a na upit kako će se HDZ ponašati u eventualnim dogovorima oko sklapanja koalicija u Osijeku i Županiji odgovorio je kako HDZ "ostavlja punu slobodu lokalnim stranačkim organizacijama da same određuju što je najbolje za stranku i određenu sredinu".

Predsjednik Sabora nazočio je i svetoj misi koju je u povodu dana općine u crkvi Rođenja blažene djevice Marije predvodio mjesni župnik Josip Kresić.
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina