Predsjednik Sabora uručio odlikovanje Lee Mi-kyung za promociju Hrvatske u Koreji

Zagreb/Seul - Hrvatska je odlikovala potpredsjednicu južnokorejske kompanije CJ Group Lee Mi-kyung za njezin doprinos velikom porastu u broju dolazaka korejskih turista u Hrvatsku te time i doprinos hrvatskom gospodarstvu. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji boravi u višednevnom službenom posjetu Južnoj Koreji, uručio joj je u utorak Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića. Lee je prva Korejka koja je dobila to visoko priznanje hrvatske vlade, piše u utorak Korea Times.

Hrvatska je odlikovala poslovnu čelnicu zbog ovogodišnjeg velikog rasta broja južnokorejskih turista koji su posjetili Hrvatsku nakon što je kabelska televizija tvN emitirala popularni reality show "Sisters Over Flowers" koji se snimao u Hrvatskoj od studenoga 2013. do siječnja ove godine. CJ Group je vlasnik tvN-a. Korea Times navodi da je 2012. Hrvatsku posjetilo 50 tisuća turista, lani ih je bilo 70 tisuća, a ove ih je godine do srpnja došlo već 147 tisuća. 

Leko je izjavio da mu je drago zbog velikog interesa Južnokorejaca za Hrvatsku. -Potpredsjednica Lee puno je pridonijela turizmu i gospodarstvu, rekao je Leko za Korea Times u ponedjeljak u Seulu. -Mi se nadamo da bi povećani interes južnokorejskih turista za Hrvatsku mogao dovesti do ulaganja južnokorejskih tvrtki u hrvatsku turističku industriju, kazao je. 

Author: Hina