Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks na proslavi Dana pobjede nad JNA u Našicama

Našice - Grad Našice prigodnim je događanjima obilježio 16. obljetnicu Dana pobjede nad JNA, a svečanom prijemu u Gradskoj vijećnici prisustvovali su predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i premijerov izaslanik, ministar obrane Berislav Rončević.

"Dobro se sjećam rujna 1991., jer je neobjavljen rat već bio zahuktao Slavonijom. U Našicama smo se pripremali po općem planu za razoružanje vojarna (jugovojske) i ovdje sam bio neposredno pred napad na našičku vojarnu", rekao je predsjednik Sabora Šeks. Podsjetio je kako je u to vrijeme bio Vladin povjerenik za koordinaciju općinskih kriznih štabova na području policijskih uprava Osijeka, Vukovara i Vinkovaca. 

"Bili su to slavni i herojski dani borbe za slobodu i neovisnost", istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Šeks, čestitavši Našičanima Dan pobjede.

Na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima "Uskrsla Hrvatska" predsjednik Hrvatskog sabora i ministar obrane položili su vijence i zapalili svijeće. Visoki državni dužnosnici prisustvovali su i svetoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, zvonik koje je također stradao u borbama za vojarnu u rujnu 1991., no ubrzo nakon toga je obnovljen.
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina