Predsjednik Sabora Boris Šprem primio u nastupni posjet portugalskog veleposlanika Paula Tiaga Jerónima da Silvu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet veleposlanika Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj Paula Tiaga Jerónima da Silvu koji ne očekuje nikakve probleme u pogledu ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u njegovoj zemlji.

Predsjednik Sabora je portugalskom veleposlaniku izrazio zahvalnost na podršci koju je Portugal pružao Hrvatskoj na putu prema NATO-u i Europskoj uniji. „Sigurni smo da će se ta podrška nastaviti i ubuduće, naročito tijekom procesa ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju“, nastavio je predsjednik Šprem i u posjet Hrvatskoj pozvao predsjednicu portugalskog parlamenta Assunção Esteves. U razgovoru s veleposlanikom istaknuo je dobru suradnju Hrvatske i Portugala na području pravosuđa kao i interes za nastavkom suradnje na području kulture, obrazovanja i znanosti.

Portugalski je veleposlanik predsjedniku Sabora potvrdio da će Hrvatska imati podršku Portugala i za vrijeme procesa ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju kao i nakon ulaska u Europsku uniju. „Hrvatska i Portugal su zemlje slične veličine i imaju dosta toga zajedničkog. Ratifikacijski proces u Portugalu je kompleksan i dugotrajan, ali siguran sam da će ratifikacija biti obavljena na vrijeme i da neće biti problema“, kazao je veleposlanik da Silva.

Dvojica dužnosnika suglasili su se u ocjeni da bi trebalo unaprijediti gospodarsku suradnju Hrvatske i Portugala.

Author: Ured predsjednika Sabora