Leko položio vijence na groblju branitelja u Splitu

Split - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko položio je vijence na groblju branitelja u Splitu u povodu sutrašnjega državnog blagdana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. 

Leko je položio vijence kod središnjeg križa na splitskom gradskom groblju Lovrinac, na groblju branitelja i na spomen-obilježju poginulim Bošnjacima muslimanima, braniteljima u Domovinskom ratu, te u Parku branitelja ispred splitske Gradske uprave. Na novinarski upit o središnjoj svečanosti u Kninu Leko je rekao da sutrašnji dan smatra praznikom slobode koji određuje budućnost hrvatskog društva, naroda i države te dodao: -Želio bih da se u okviru demokracije i slobode ovaj dan slavi (…) trajno na istim načelima demokratskog društva uvažavanja i tolerancije. Mislim da idemo u tom smjeru. 

Vijence su na splitskom groblju položili i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Robert Hranj, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske te izaslanstva braniteljskih udruga. Na spomen-obilježju Bošnjacima muslimanima palim u Domovinskom ratu molitvu je predvodio glavni splitski imam vahid efendija Hadžić koji je istaknuo da su Bošnjaci počašćeni time što je vijenac na njihovo spomen-obilježje položio predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. 

Današnje splitsko obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirali su splitska Koordinacija braniteljskih udruga i Grad Split. (Hina)
 

Author: Hina/Služba za medije