Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks na proslavi Dana Vinkovaca

Vinkovci - Obilježavanjem svršetka infrastrukturnih radova u Poduzetničkoj zoni "Jošinama" te svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj su zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama uručene Zlatne plakete "Grb grada Vinkovaca", u Vinkovcima je proslavljen Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ilije.

Na svečanosti proslave svršetka infrastrukturnih radova u poduzetničkoj zoni "Jošinama", u koje je iz programa CARD i gradskog proračuna uloženo 13,5 milijuna kuna, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je naveo kako su "Jošine" jedna od 150 poduzetničkih zona u Hrvatskoj u kojima radi ukupno 19000 radnika i 1700 poduzetnika.

Prema Šeksovim riječima, iz državnog proračuna u razvoj gospodarskih zona u Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekle je tri godine uloženo 13,3 milijuna kuna pa je ta županija, kako je naveo, na prvom mjestu među županijama po ulaganjima iz državnog proračuna u razvoj poduzetničkih zona.

Proslava Dana grada nastavljena je svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Gradskom kazalištu Joze Ivakića na kojoj su zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama uručene Zlatne plakete "Grb grada Vinkovaca". Na sjednici je bio i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je ujedno počasni građanin Vinkovaca.
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina