Presjednik Sabora Luka Bebić primio predsjednika crnogorske vlade Mila Đukanovića

Zagreb - „Razgovarali smo o unaprjeđenju suradnje na mnogim poljima, a naročito o našim zajedničkim aspiracijama prema Europskoj uniji gdje je Hrvatska kandidat, dok je Crna Gora na tom putu odmakla od nekih susjeda“, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nakon razgovora s predsjednikom vlade Crne Gore Milom Đukanovićem u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj. 

Predsjednik Sabora je najavio i skori dolazak predsjednika crnogorske Skupštine Ranka Krivokapića Hrvatskoj.

„Informirao sam Bebića o tome što se događa na političkoj sceni Crne Gore nakon izbora nove vlade, predočio našu punu posvećenost ostvarenju strateških nacionalnih interesa, a to je punopravno članstvo u NATO-u i Europskoj uniji“, rekao je Đukanović. 

Hrvatska i Crna Gora mogu, na primjeru njihove kvalitetne suradnje, pomoći drugim susjedima u regiji da prepoznaju važnost stabilnosti i europske perspektive „kako bismo svi zajedno pred euroatlantskom zajednicom to predstavili kao našu važnu legitimaciju i doprinos europskoj stabilnosti i razvoju“, istaknuo je Đukanović. On je iznio očekivanje da će suradnja dvaju parlamenata pridonijeti rješavanju pitanja od zajedničkog interesa, a posebice snažnijoj gospodarskoj suradnji.

Author: Ured predsjednika Sabora