Leko i Đukanović zadovoljni razvojem odnosa Hrvatske i Crne Gore

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s predsjednikom Vlade Republike Crne Gore Milom Đukanovićem, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. 

Leko i Đukanović ocijenili su kako su odnosi dviju zemalja kontinuirano vrlo dobri, a posebno je intenzivna suradnja Hrvatskoga sabora i Skupštine Crne Gore u prenošenju iskustava u europskim integracijama. - Čak ni neriješena pitanja ne utječu na našu dobru suradnju, rekao je Leko. 

Đukanović je zahvalio na potpori koju Hrvatska pruža nastojanjima Crne Gore da ostvari članstvo u NATO-u i Europskoj uniji. - Neriješeno pitanje razgraničenja tretiramo razumno. Pokušat ćemo to riješiti bilateralno, ako ne uspijemo predat ćemo međunarodnoj arbitraži, rekao je Đukanović, naglasivši kako je važno da to pitanje ne bude zapreka razvoju hrvatsko-crnogorskih odnosa. 

Istaknuto je kako dvije zemlje žele poboljšati gospodarsku suradnju, posebno kad je riječ o regionalnim projektima poput Jadransko-jonske autoceste, Jadransko-jonskog plinovoda, suradnje nacionalnih zračnih prijevoznika te istraživanja nafte i plina u Jadranskom moru. 
 

Author: Ured predsjednika Sabora