Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko čestitao građanima Dan neovisnosti

Zagreb - Predsjedništvo Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika održalo je danas sjednicu povodom 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Potpredsjednik Sabora Josip Leko tom je prigodom svim građanima čestitao Dan neovisnosti.

U svome govoru potpredsjednik Sabora Leko podsjetio je na dramatične povijesne događaje 1991. godine. Istaknuo je kako se treba prisjetiti "onoga što nas je tih dana nadahnjivalo i nosilo prema najvišem cilju što ga je čovječanstvo moglo zamisliti: prema životu u slobodi, u miru, u demokraciji."

Podsjećajući na teške okolnosti obrambenog rata, Leko je naglasio: "Samostalnost, neovisnost i sloboda Hrvatske su neupitni. No, da bismo očuvali samostalnost, neovisnost i slobodu, nikada ne smijemo zaboraviti krvavi put kojim je naša zemlja morala proći. Na tom putu najteži teret oslobodilačkog i obrambenog domovinskog rata i najveće žrtve podnijeli su hrvatski branitelji kojima u ime Hrvatskog sabora iskazujemo zahvalnost za njihovo bezrezervno domoljublje, za hrabrost, odlučnost i ustrajnost. Hrvatska je bez svojih branitelja kao tijelo bez duše."

Čestitajući građanima državni blagdan, Leko je rekao: "Samopouzdanje imamo, pokazali smo ga u borbi za samostalnost i neovisnost. Uvjeren sam da ćemo isto takvim samopouzdanjem i zajedničkim naporima uspjeti sanirati sadašnje složeno stanje u državi. Naša djeca i buduće generacije to od nas očekuju. Svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti."

Author: Služba za medije