Predsjednik Hrvatskoga sabora primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Litve

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Litve u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču Giedriusa Puodžiunasa.

U razgovoru je zaključeno da su hrvatsko-litvanski odnosi bez otvorenih pitanja i u uzlaznoj putanji, iako ne i dovoljno razvijeni jer ima još dosta potencijala za još tješnju suradnju na raznim područjima. 

Predsjednik Sabora je istaknuo važnost parlamentarne suradnje, osobito sada kada se Republika Hrvatska intenzivno priprema za članstvo u Europskoj uniji i NATO-u te koristi iskustva drugih država koje su prolazile kroz isti proces. Pozvao je predsjednika litvanskog parlamenta da dođe u posjet Hrvatskoj, ukazavši na potrebu uspostave suradnje i na razini parlamentarnih odbora.

Veleposlanik Puodžiunas je izrazio spremnost Litve da Hrvatskoj nastavi prenositi vlastita iskustva iz procesa priključenja Europskoj uniji i NATO-u, te je ukazao na velike mogućnosti za suradnju i na lokalnoj razini. Hrvatska za Litvu može biti ulazna vrata na ovo područje, a vrijedi i obratno, rekao je litvanski veleposlanik.
 

Author: Ured predsjednika Sabora