Predsjednik Sabora Josip Leko primio polaznike XV. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je polaznike XV. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" koje je u sklopu radnog posjeta Hrvatskom saboru predvodio zamjenik zapovjednika Hrvatskoga vojnog učilišta "Petar Zrinski" brigadni general Slaven Zdilar.

"Ovo postaje dobra tradicija da polaznici Ratne škole posjećuju hrvatski parlament", kazao je uvodno predsjednik Sabora. Istaknuo je da se time hrvatskom društvu omogućuje da prepozna važnost škole, a posjet je  istodobno prilika za upoznavanje sa stanjem i perspektivama Ratne škole te razvojem Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Brigadni general Slaven Zdilar informirao je predsjednika Sabora o širokom spektru zadaća Oružanih snaga RH i nastavnim programima koji se nude i pripremaju na Hrvatskom vojnom učilištu te o suradnji učilišta s visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu, posebice u regiji. U razgovoru je bio istaknut doprinos Oružanih snaga demokratskom društvu, miru, toleranciji i suradnji, a bilo je riječi i o razvojnoj komponenti Oružanih snaga za hrvatsko društvo.

Author: Ured predsjednika Sabora