Čestitka predsjednika Sabora novoizabranom predsjedniku Hans-Gertu Pötteringu povodom imenovanja na novu dužnost

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas pismo novoizabranom predsjedniku Europskog parlamenta Hans-Gertu Pötteringu povodom imenovanja na novu dužnost.

„S osobitim zadovoljstvom upućujem Vam u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i u svoje osobno iskrene čestitke povodom Vašeg izbora na mjesto predsjednika Europskog parlamenta.

Uvjeren sam da ćemo i u budućnosti nastaviti s intenziviranjem suradnje na svim razinama između naših dvaju parlamenata kako bi na taj način dali odlučan doprinos daljnjem institucionalnom približavanju Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta koje ima za svrhu što brže uključivanje Republike Hrvatske u Europsku uniju. 

Republika Hrvatska će i u ovoj godini s jednakom odlučnošću nastaviti s provođenjem započetih opsežnih reformi koje imaju za cilj strukturnu  prilagodbu hrvatskog društva. Krajnji nam je cilj omogućiti hrvatskim građanima sudjelovanje u izborima za Europski parlament 2009. godine. Uvjeren sam da će Europski parlament, dajući podršku daljnjem procesu proširenja, u tome odigrati jednu od najvažnijih uloga.“
 

Author: Ured predsjednika Sabora