Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio u nastupni posjet grčku veleposlanicu Ouraniju Arvaniti

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanicu Helenske Republike Ouraniju Arvaniti.

Predsjednik Sabora kazao je kako je Grčka u prethodnom razdoblju pokazala i dokazala prijateljstvo prema Hrvatskoj. Izrazio je zadovoljstvo značajnim postotkom glasova kojim je Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji podržan u grčkom parlamentu. Ugovor je potvrđen 30. listopada ove godine većinom od 283 glasa u parlamentu s 300 zastupnika. "Imamo dobru parlamentarnu suradnju i nadam se da će se skupine prijateljstva uskoro susresti", rekao je predsjednik Sabora. Kao područja u kojima postoji velik interes za nastavak suradnje naznačio je kulturnu razmjenu, turizam, brodogradnju i promet.

U osvrtu na podršku hrvatskome pristupnom ugovoru u grčkom parlamentu veleposlanica Arvaniti istaknula je da grčke stranke nisu protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju potkrijepivši to činjenicom da ni krhku političku i ekonomsku situaciju u zemlji nisu iskoristile da u toj situaciji glasuju protiv vlade. "Između Hrvatske i Grčke potpisan je velik broj sporazuma i taj je broj veći nego u slučaju s nekim zemljama s kojima Grčka ima puno duže diplomatske odnose. Mislim da i to pokazuje interes obje zemlje za suradnjom", kazala je grčka veleposlanica i suglasila se da treba intenzivirati parlamentarnu suradnju.

Author: Ured predsjednika Sabora