Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić održao sastanak s izaslanstvom Odbora za europske integracije ukrajinskog parlamenta

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sastao se danas u Hrvatskom saboru s izaslanstvom Odbora za europske integracije Vrhovne Rade Ukrajine.

Uz bilateralnu suradnju Hrvatske i Ukrajine na sastanku se razgovaralo i o dovršetku pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

Vrlo smo zadovoljni intenziviranjem bilateralnih političkih odnosa te suradnjom na razini regija i gradova Hrvatske i Ukrajine. Ujedno nas raduje što će uskoro biti okončana i procedura za otvaranje hrvatskog konzulata u Donjecku, na čelu s počasnim konzulom. Nadamo se da će to doprinijeti daljnjem razvoju bilateralne suradnje, osobito gospodarske, istaknuo je Bebić.

Čestitavši Hrvatskoj na odluci Europskog vijeća o završetku pristupnih pregovora s Europskom unijom, Boris Ivanovič Tarasjuk, predsjednik Odbora za europske integracije ukrajinskog parlamenta je izrazio nadu kako će Ukrajina s Europskom unijom do kraja godine potpisati Ugovor o pridruživanju.

Hrvatska je otvorena za suradnju te razmjenu iskustava stečenih tijekom procesa približavanja Europskoj uniji, u čemu je Sabor svojim opsežnim zakonodavnim aktivnostima, uz Nacionalni odbor, imao značajnu ulogu, rekao je Bebić te u tom pogledu pozvao Tarasjuka na produbljivanje međuparlamentarne suradnje.

Author: Ured predsjednika Sabora