Predsjednik Sabora Josip Leko primio veleposlanika Novog Zelanda Trevora Donalda Mathesona

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Novog Zelanda u Republici Hrvatskoj Trevora Donalda Mathesona.

Dvojica su dužnosnika razgovarala o mogućnostima unapređenja inače vrlo dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa te o jačanju gospodarske suradnje koja, kako je ocijenjeno, ne prati razinu političkih odnosa.

"Nadam se da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvoriti vrata za povećanje suradnje i sa zemljama izvan Europske unije", kazao je predsjednik Sabora. Novozelandski je veleposlanik obavijestio predsjednika Sabora da je s današnjim danom na dužnost stupio novi predsjednik novozelandskog parlamenta David Carter.

Na sastanku predsjednika Sabora i novozelandskog veleposlanika bilo je riječi i o mogućnostima ukidanja viznog režima za hrvatske državljane, zaključivanju Ugovora o socijalnom osiguranju i poticanju mobilnosti mladih pomoću odgovarajućih programa te je u tim pitanjima izražena spremnost i dobra volja da se postigne dogovor dviju zemalja.

Author: Ured predsjednika Sabora