Predsjednik Sabora Luka Bebić uputio čestitku u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana

Zagreb – Uoči nadolazećih blagdana predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je građanima Republike Hrvatske božićnu i novogodišnju čestitku u kojoj stoji: 

"Kao blagdan svjetla, radosti i novog života, Božić unosi mir i ljubav u naša srca. On ujedno znači novi početak iz kojega se rađa nada za budućnost.


Značenje ovih božićnih poruka odjekuje snažnije nego inače na izmaku ove godine koju su ispunili brojni događaji važni za budućnost Hrvatske. Sve životne nedaće s kojima se svakodnevno suočavaju građani Hrvatske - teška situacija u gospodarstvu, nesigurnost radnog mjesta, neisplate plaća i otkazi - rezultirali su razumljivim nezadovoljstvom, strahom, umorom i beznađem. Istodobno, na državnoj razini se nastavljaju itekako važni procesi koji će u konačnici dovesti do pozitivnih pomaka i rješavanja problema. Ustrajna borba protiv korupcije u društvu i njezino suzbijanje jedan je od temeljnih preduvjeta za ozdravljenje gospodarstva i poboljšanje životnih uvjeta svih hrvatskih građana.

Čvrsto sam uvjeren da probleme najbolje možemo riješiti ako se odazovemo plemenitim kršćanskim postulatima usađenima u samu bit Božića: zajedništvu, skrbi za siromašne, slabije i nemoćne, izražavanju solidarnosti i poštovanja. Činjenjem dobrih djela svatko od nas može pridonijeti ozdravljenju duhovne i moralne atmosfere u društvu, a time i ispravljanja nepravdi.

Ponesen vjerom da će nadolazeći blagdani u sve domove, uz obilje radosti, mira i ljubavi, donijeti potrebnu nadu te snagu zajedništva, svim građanima Hrvatske želim, uime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno, blagoslovljen Božić i sretnu te uspješnu Novu godinu."
 

Author: Ured predsjednika Sabora