Predsjednik Sabora ugostio švedskog kralja na svečanom ručku

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se na radnom ručku sa švedskim kraljem Carlom XVI. Gustafom u prigodi njegova službena posjeta Republici Hrvatskoj.

Susret predsjednika Hrvatskoga sabora i švedskog kralja protekao je u razgovoru o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Švedske.

Zahvalivši kralju na političkoj i financijskoj potpori Švedske Hrvatskoj na njenzinu putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, Leko je izrazio nadu kako će se suradnja dviju zemalja i ubuduće nastaviti u obostranom interesu.

Kralj Carl XVI. Gustaf istaknuo je kako Hrvatsku i Švedsku s jedne strane povezuje velik broj Hrvata koji žive u Švedskoj te rastući broj švedskih turista koji posjećuju Hrvatsku, a s druge strane i švedske tvrtke koje posluju u Hrvatskoj, ujedno izrazivši nadu u produbljivanje gospodarske suradnje.

Ručku su uz predsjednika Sabora nazočili potpredsjednici Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec i Željko Reiner, predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac te veleposlanik RH u Kraljevini Švedskoj Vladimir Matek. Uz švedskog kralja, ručku su među ostalima nazočili švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, ministrica okoliša Lena Ek te veleposlanik Kraljevine Švedske u RH Fredrik Vahlquist.

Author: Služba za medije